Pelletkachel Subsidie

Subsidie pelletkachels /ketels

Schone energie wordt steeds belangrijker. Daarom wil de overheid graag de verkoop van duurzame verwarming bevorderen. Op 1 januari 2016 heeft de Nederlandse regering subsidie voor een pelletkachel gelanceerd om de verkoop van pelletkachels te promoten. Met de ISDE (Investerings Subsidie Duurzame Energie) hoopt de overheid mensen te stimuleren meer alternatieve biomassa energie te gaan gebruiken. Wilt u een pelletkachel kopen? Dan bent u milieubewust bezig en profiteert u ook van een subsidie voor een pelletkachel!

Subsidie pelletkachel/ketel aanvragen

Wanneer u de subsidie voor uw pelletkachel wilt aanvragen kunt u dit doen op www.rvo.nl. Een pellethaard moet aan bepaalde voorwaarden voldoen wanneer het gaat om de uitstoot van fijnstof en CO2. De meeste van onze pelletkachels en -haarden voldoen aan de eisen en staan op de lijst van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Op de website van de RVO kunt u inloggen met uw DigiD en de factuur met bewijs van betaling downloaden. De meldcode van het toestel staat vermeld op de factuur. Het bewijs van aanschaf en de meldcode zijn nodig om de subsidie aan te vragen.

Let op !  Per 1 januari 2018 moet de pelletkachel geinstalleerd zijn door een deskundige installateur om in aanmerking te kunnen komen voor de subsidie. Er moet bewijs overlegd worden waaruit duidelijk is dat de installatie is verzorgd door een installatie bedrijf.

Voor meer info over de Subsidie zie: RVO.

Hoeveel subsidie krijgt u

Lucht Pelletkachels:

Minimum van €500,- per kachel. 

CV Moederhaard:

Minimum van €1.400,- per CV moederhaard pelletkachel.

Biomassa Pelletketel

Minimum van €1250,- per CV pelletketel.