Duroflame in een nieuw jasje

Eigentijdse Duroflame pelletkachels met een smaakvol design

Elegante pelletkachels van Hollandse bodem: de vernieuwende designkachels van Duroflame brengen de gezelligheid van vroeger naar het hier en nu. Tel daar de vele voordelen van een pelletkachel bij op en je weet: met een Duroflame kachel haal je duurzame én behaaglijke warmte in huis.

Dus komt u gerust een kijkje nemen in onze nieuwe showroom in Aalsmeerderbrug waar wij alle nieuwe modellen van Duroflame hebben staan en waar wij u de innovatieve pelletkachels kunnen demonstreren!

Nieuw in ons assortiment The Bastard Kamado's

The Bastard | Serious Outdoor Cooking

The Bastard is de keramische bbq van top kwaliteit voor een zeer aantrekkelijke prijs. The Bastard is een kamado buitenkeuken gemaakt van zeer hoogwaardig industrieel keramiek en gehard staal. Grillen, smoken, pizza bakken, brood bakken, barbecueën. Het is allemaal een eitje op The Bastard keramische bbq. The Bastard is een nieuw ontwikkeld model gemaakt van de zeer hoogwaardige keramieksoort cordieriet. Cordieriet heeft als groot voordeel dat het minder werkt tijdens het grillen dan gewoon keramiek, dat gemaakt is van klei. Daarnaast is ons keramiek van zeer zware kwaliteit hetgeen garant staat voor duurzaamheid en een enorme warmtevastheid van de kamado. The Bastard is daarom de topklasse keramische bbq van professionele kwaliteit en geschikt voor elke horeca professional of veeleisende thuiskok. Uniek op The Bastard is de speciale “triple spring” scharnier. Deze scharnier tilt de deksel met gemak en zorgt voor een zeer zachte landing van de deksel. Omdat wij 100% overtuigd zijn van de kwaliteit van onze nieuwe keramische bbq, geven wij op The Bastard met plezier graag tot 20 jaar garantie op het keramiek!

Pelletkachel subsidie voor onze pelletkachels!

Nu subsidie van minimaal € 500,00 euro op onze Artel / italfuoco pelletkachels, pellet moederhaard cv € 1400,- en voor pellet cv ketels maar liefst € 3200,-.
Wij hebben al een pelletkachel vanaf € 1095,00 en hier kunt u € 500,- subsidie op aanvragen, dus netto kost deze kachel 
€ 595,- !
De Budget pelletkachel Italfuoco Julia 8 kW nu € 1095,00 
Kom ons assortiment bekijken in onze showroom of bestel simpel en snel via onze website.

Pelletkachel Subsidie

Subsidie pelletkachels /ketels

Schone energie wordt steeds belangrijker. Daarom wil de overheid graag de verkoop van duurzame verwarming bevorderen. Op 1 januari 2016 heeft de Nederlandse regering subsidie voor een pelletkachel gelanceerd om de verkoop van pelletkachels te promoten. Met de ISDE (Investerings Subsidie Duurzame Energie) hoopt de overheid mensen te stimuleren meer alternatieve biomassa energie te gaan gebruiken. Wilt u een pelletkachel kopen? Dan bent u milieubewust bezig en profiteert u ook van een subsidie voor een pelletkachel!

Subsidie pelletkachel/ketel aanvragen

Wanneer u de subsidie voor uw pelletkachel wilt aanvragen kunt u dit doen op www.rvo.nl. Een pellethaard moet aan bepaalde voorwaarden voldoen wanneer het gaat om de uitstoot van fijnstof en CO2. De meeste van onze pelletkachels en -haarden voldoen aan de eisen en staan op de lijst van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Op de website van de RVO kunt u inloggen met uw DigiD en de factuur met bewijs van betaling downloaden. De meldcode van het toestel staat vermeld op de factuur. Het bewijs van aanschaf en de meldcode zijn nodig om de subsidie aan te vragen.

Let op !  Per 1 januari 2018 moet de pelletkachel geinstalleerd zijn door een deskundige installateur om in aanmerking te kunnen komen voor de subsidie. Er moet bewijs overlegd worden waaruit duidelijk is dat de installatie is verzorgd door een installatie bedrijf.

Voor meer info over de Subsidie zie:  RVO.

 

 

 

Dealerschap van de JAnus JAcobus houtkachels

Houtstook enzo is dealer geworden van de JAnus JAcobus houtkachels.

In het smeedatelier van Janco de Jong uit Gorredijk worden al sinds 1981 houtkachels ontworpen en geproduceerd. Alom bekend en gerespecteerd in binnen – en buitenland is de JAnus houtkachel. De JAcobus verenigt alle sterke eigenschappen van de JAnus met een revolutionaire verbrandingstechniek die zorgt voor een bijzondere lage CO-uitstoot. Voor de gebruiker is een belangrijk voordeel dat door de betere verbranding de ruit van de kachel perfect schoon blijft. De JAcobus heeft ook nog eens de mogelijkheid om lucht van buiten toe te voeren, wat de kachel ideaal maakt voor goed geïsoleerde (nieuwbouw)woningen. Voeg daar nog allerlei slimme details aan toe als een eenknopsbediening en het resultaat is een unieke houtkachel.

Artel pelletkachels Norma en Elite met een rendement van maar liefst 98%

De Norma en Elite 98 zijn volledig nieuw ontwikkelde pelletkachels van Artel.
De paradepaardjes onder de pelletkachels!

De voordelen van de Norma en Elite 98 zijn:
- Zeer stille pelletkachel
98% rendement warmte wisselaar
- Hermetisch afgesloten waardoor toepasbaar in passieve woningen
- Ontwikkeld om 24 uur per dag te kunnen branden
- Vlam is na langdurig branden nog steeds goed zichtbaar
- Lang Interval tussen onderhoudsbeurten.
- Kamer ventilator gaat uit in laagste stand. Kachel brand dan als een houtkachel
- Zeer strakke vormgeving
- Verkrijgbaar in 4 kleuren

10 en 12 kW komen standaard met kanalisatie aangestuurd door een aparte ventilator

Kanalisatie

De uitvoering in 10 en 12 kW komen standaard met kanalisatie. Dit wil zeggen dat er een aparte ventilator is gemonteerd welke een tweede warme lucht uitgang aanstuurt. Dit tweede luchtkanaal kan naar een ander vertrek geleid worden om deze ook te verwarmen.

Wist u dat: wij o.a. de Professionele Dammers Houtskool in het assortiment hebben!

Dammers levert uitsluitend Zuidafrikaanse houtskool. Dammers heeft na meer dan 40 jaar ervaring, en heel veel testen, gemerkt dat er geen enkele houtskool is die zich kan meten met de Zuidafrikaanse houtskool. Met name voor de horeca, maar ook voor de enthousiaste hobby kok is deze houtskool het meest geschikt. Het maakt daarbij niet uit of het om een open grill gaat of om een gesloten type, zoals bv: Josper, Bigg Green Egg, Kamado,  Weber of Grill Dome. 

Zuidafrikaanse houtskool onderscheidt zich namelijk als volgt: 
 
1. Het laat zich makkelijk aanmaken. Wat veel tijd scheelt. 

2. Het brandt gelijkmatig en erg langdurig. Dus zuinig in gebruik.

3. Het brandt met zeer hoge temperatuur. Wat het vlees dus snel laat dichtschroeien. 

4. Het spat tijdens het branden niet. Wat een stuk veiligheid betekent tijdens het grillen. 

5. Het geeft exact de juiste geur en smaak af aan het vlees.

6. Het bevat mooie grove stukken houtskool (40-120mm), zonder teveel gruis en stof 

Wanneer we spreken over Zuidafrikaanse houtskool spreken we eigenlijk over hout van de Australische Acacia (Black Wattle) Het gaat hier om een snelgroeiende, uitheemse, boom die veel voorkomt in Zuid Afrika. Onze houtskool wordt alleen van afval hout gebrand. Er worden geen bomen voor gekapt. 

Houtstook enzo 11 en 12 April op de Amstelfair 2015

Wij zijn i.v.m.deelname aan  de Amstelfair 2015 op Zaterdag 11 April gesloten.

U bent van harte welkom om onze stand te bezoeken op de Amstelfair!

Steenovens AMPHORA

AMPHORA steenovens zijn handgemaakt, en zo ontwikkeld dat je met heel weinig hout de oven snel op temperatuur krijgt.Omdat deze ovens als bouwpakket zijn vervaardigd, is het wat het gewicht betreft de ideale steenoven om in de tuin of onder de veranda te plaatsen.

De BASIC is de ideale basis om zelf een hoogwaardige pizzaoven te bouwen.

AMPHORA heeft al meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van ovens bouwen en geeft 4 jaar garantie op al hun producten.

Hout cv aansluitsets nieuw in het assortiment

Op een hout cv installatie is een aansluit/beveiligingsset een vereiste om te voorkomen dat er stoom ontwikkelt en overmatig creosoot ontstaat.

De aansluitsets die die wij leveren bestaan o.a. uit Caleffi A-Kwaliteit appendages, en leveren wij tegen een concurrerende prijs. Een aansluitset heeft een dubbele beveiliging. De beveiliging treed in werking bij 90 graden C en indien de druk hoger wordt als 3 bar. Als dit gebeurt zal er door het drukverlies in de installatie automatisch teruggekoeld worden door een vulsysteem in de wisselaar. Door een anticondensklep word voorkomen dat het water in de wisselaar niet lager dan 55 graden komt, zodat de creosootaanslag in de kachel en het rookkanaal minimaal is.